prosit

Tjabba.

Tisdag idag. Har jag jobbat idag, neee. Har inte jobbat sedan förra onsdagen. Dem har inte ringt in mig en enda gång.. wellwell. Vet att jag har mycket me rjobb i december, så de e bra. Men oj vad lite lön jag kommer få nu nästa löning den 10e december..
Rätt skönt o vara lite ledig dessa dagarna också, men mest med tanka på att jag är jäääätteförkyld.. Usha. Har inte varit förkyld på länge, så det var väl dags nu. Hade hellre haft vinterkräksjukan, då hade man tappat några kilo istället. Nu mår jag bara hängig o snuvig o kan inte träna, bara sitta hemma, äta o kolla på film..
Idag kollade jag tex på When in Rome. Gosh vad josh Duhamel är sccchnygg!!! Blev sugen på att se den nu mest för att jag o B snackar om att boka en resa till rom snart. Bara över en helg, det kommer kosta rätt så mycket, men man måste ju leva lite, eh?

Överlevde stormen i söndags btw. Hela släkten skulle egentligen till mormor på första advent middag.. men ingen vågade ge sig ut i stormen, jag tyckte synd om mormor så jag föreslog att jag o mamma åker dit på måndagen istället, så slipper hon ha så mycket mat över. Så det gjorde vi. Mormor tyckte att min tatuering var fin, inget att skämmas över sa hon. haha Det är en komplimang.
Så istället för mormors adventsmiddag så åt jag o min familj hemmalagad pizza istället. Muums.

Lördag, nu går jag dagarna baklänges, men what a hey.. Hände inte så mycket. Hemma, förkyld. Men jag o min lilla söta syster bestämde oss för att se bio. Så vi bokade biljetter till I dont know how she does it, o sen åkte vi in med pappa som släppte oss vid filmstaden. När vi kom dit o hämtat ut våra biljetter så säger damen i kassan att bion visas på den andra biosalongen i stan... på entre. Så vi får gå några kilometer i regn o rusk väder... Så kvällen startade inte så bra. Men det blev bra ändå. Jag har en sån bra syster. Sen tog vi buss hem.

Torsdag o fredag. torsdag, fikade med en kompis från skolan som jag inte sett sedan studenten, trevligt. Sen åkte jag direkt till ett shoppningcentret i dne lilla byn där jag bor som hade kvällsöppet o där träffad ejag en kopmis så shoppade vi lite.
Fredag. Mamma o syster mådde inte bra, pappa jpbbade. Jag var förkyd men kunde iaf stå på fötterna. SÅ jag fick ta hand om det mesta denna dagen. Städade, startade diskmaskinen o värmde mat i mikron. Sen gick hjag även iväg till ica o handlade mat, kundeinte gå hem med alla kassarna så pappa fick hämta mig o köra mig hem. Sen åt vi kebab.

Så, thats about it sedan sist jag skrev.
Nu är jag ledig tom fredag, då jag ska jobba hela helgen. Dte är även personalfest på lördag, det ska bli intressant. Hoppas att jag är frisk o så då!

Om 2 dagar är det december! Åh mysiga december! Förutom att det är så fruktandvärt svårt att hitta en bra dag att fira min födelsedag med alla julförberedelser.......Jag vill fira det en dag då alla mina nära o kära vänner kan vara med. Och så att det blir en bra blandening med killar o tjejer. Min plan är att äta på en restaurang o sen en utgång. Men sen måste jag hitta en dag då jag ska fira med släkten också.. mamma sa att det kanske vi kan ta i januari. men hell no. Vill ha mina födelsedagspresenter o mitt födelsedagsfirande i samband med min födelsedag. Så det blir lite av ett pussel... Förhoppningsvis faller bitarna på plats o allt bli bra!

Hoppas det kommer lite snö snart!

Finns inte mycket mer att säga. Nu ska jag lägga mig o vila, känns som jag har feber igen... Blö.

Dagens låt: We all want love - Rihanna

dear diary..

Hejsanhoppsan alla glada!

Sist jag skrev så skrev jag mest om min tattoo. Har inte hänt jättemycket med kan ju nämna det som har hänt.

I onsdags, alltså den 16e november så var jag o F iväg på bio och såg peremiären av Breakin dawn. Det var liiite awkward stämning mellan oss, tyckte jag iaf. Hon har verkligen psykat mig dessa 3 åren på gymnasiet, så jag kunde inte trivas i hennes sällskap. det kändes så fel och falskt. Även fast hon inte var otervlig alls, så har dem 3 åren gjort så mycket. Filmen däremot var bra, inte jättegreat, men bra. Kan också bero på att jag såg den med F o var inte superduper glad, eller att jag har sett alla twilightfilmerna alldeles för många gånger så att jag nästan är trött på dem... Men den var bra. Absolut inte dålig iallfall.
 Sen efter bion så åkte jag direkt till farmor o farfar för att sova där till tosdag. Dem tyckte att min tatuering var fin btw! Blir glad när folk säger att dem är fin! Sen på torsdag morgon så åkte jag o farmor buss till Ullared! Första gången jag var där. Det  var jag och resten var 60+ tanter i bussen och någon hade fått med sig sin gube. Ullared vad stort o massa folk. Jag blev lite besviken på det faktsikt, men dte var helt okej. Hade varit kul om man hade hittat några fina kläder där men jag tyckte att det mesta var fruktansvärt fult. Farmor kööpte lite smink o parfym till mig som jag ska få i present sen. Wie! Sen sov jag hela bussresan hem typ.
Fredags hände inte jättemycket, var ledig, kollade på love actually(♥) och på kvällen gick jag hem till B o passade hennes syskon. Myskväll.
Lördag jobbade 12-16, sen var det snabba turer hem om o äta en banan, sen iväg för då skulle vi iväg med jobbet till Utmaningarnas hus i malmö. Vi blev uppdelade i lag och körde på! Det var jättekul! Som fångarna på fortet utan djur, typ. Mycket roligt. Dock kom itt lag sist... men det var kalaskul! Sen åt vi på restaurang, åt planka. Då var klockan ca halv 10 när vi fick mat. Gissa om jag var hungrig, åt en macka vid 11 o en baban vid 16, vrååålhungrig. Men det märke jag knappt av under utmaningarna.
Sen var dte tännkt att vi skulle ut på krogen o ta en öl, men när vi kom tillbaka till byn så var alltning stängt. Vilken krog stänger kl 11 på en lördagskväll? Så det fanns inget vi kunde göra så vi gick hemåt. Men det var en lyckad dag.
Söndag, chillar hela dagen o sen ska jag iväg o spela match. Var bortamatch, så det tog 45 min att köra dit. I halvlek så säger träningen att jag ska få spela i en kvart. När jag kommer in,, så blir jag utbytt efter 7 minuter!?!  Kulkul, o fick inte spela mer. Och jag spelade fan inte dåligt. Så jäkla arg. Sa det till lagmamman, o hon sa att jag skulle ta det med tränaren. Andra gången han låter mig spela så lite. Så orättvist. bajsbajs.
Så idag när jag skulle skriva ett mail til tränaren o säga att jag slutar, så ser jag att idag har dem meddelat att laget har lagts ner. Ingen big suprise. Men surt för nu fick jag inte hinna sagt vad jag ville och att jag slutade. hade tännkt ut värsta talet typ.... Menmen. hoppas att lagmamman eller en anna i laget som jag pratade med framförde att jag var arg, eller att han rent utav kansk eförstod det själv. Men dte är fan inte okej.

Måndag o tisdags har inte hänt så mycket. Klippt mig. Kollat på Tv o gått runder i byn. Rensat huvudet, lite smått blandade känslor över bla handbollen. Igår gick jag faktiskt till min brors grav för att hälsa på. Det var längesedan jag var där. Det kändes bra ändå. Borde städa mitt rum, men ååh vad jag inte orkar. Känner mig fattig nu. Förra veckan gick 1000 på tatuering, 550 på lördagen, lite på ullared och 250 på klippning, 110 på bion o 50 på mat. Javisst jag jobbar. Men jag vill spendera så lite som möjligt för att spara ihop pengar så jag klarar mmin i usa om jag nu flyttar dit nästa åt.. Innan dess måste jag dessutom ta körkort(där går några tusen), skriva toefl provet(1500, ska göra det i dec annasr kan jag inte söka till collage), julklappar och antagligen en ny cykel(för den jag har nu e KASS!! det blir nog en begangnad då, ca 1300) och köpa nytt gymkort(cirka 1300) och nytt busskort(200 minst). Utöver dte måste jag ha pengar till att roa mig, äta ute och festa, och dessutom vill jag ta en liten semester till ett varmt land under det kommande halvåret. Så därför lever jag väldigt sparsamt. Även om jag just NU har råd till att leva livet. Gäller att tänka smart. Vill inte behöva skrapa ihop slantarna när jag är ensam på andra sidan jorden(okej jag ör intehelt ensam, jag har B med mig, vilket är en trygghet, men utan föräldrar o sånt tänker jag.) O när jag nu inte jobbar jättemycket denna perioden, så gäller det att ha koll på utgifterna.

Idag har jag jobbar, enda dagen denna veckan jag jobbar... Resten av veckan händer inte jättemycket heller.. Men det är iallafall mysigt att det är första advent på söndag! Då åker äntligen julstakarna fram! Myspys! Längtar som attan till julen nu!
Ikväll ska jag träna body pump, duktigt!

Imorrorn kaasnke jag ska in till stan o träffa en gammal vän från skolan som jag inte sett sedan studenten. Nu tänker jag snålt igen. Att behöva åka buss in, o köpa något att äta o sen betala för buss hem.. Men det kostar att vara social. Måste ju kunna träffa sina vänner.

Btw så har jag kind of blivit bjuden på dejt... En kille som jag har träffat 3 ggr, random tillfälle, o sedan har han smsat mig. Alltså jättemycket, o jag är inte den som pallar smskonversationer.. speciellt inte när mna inte har någpt att prata om. Dte är som att prata bara för att prata. eeh... Så jag har ofta slutat att skriva, men sen kommer hna o skriver någon mpnad senare igen. Så har det pågott i ca ett år snart. Ja lite irriterande, jag vill ju inte vara otrevlig heller.. Gossen är ju trevlig., men jag pallar inte dessa konversationer. SÅ iallafall, så frågade han om jag skulle vilja komma över till hans lägenhet o så skulle han laga mat. Det låt ju faktiskt jättetrevligt. Även fast jag inte är intresserad av honom på det sättet. Ingen kille har någonsin erbjudit sig att laga mat o så.. Så jag sa ja vad trevligt, men vi bestämde inget datum. Sen skulle jag sova o sa godnatt, o då sa han att jag skulle höra av mig nästa dag om jag ville o sen godnatt.
Men jag vill einte höra av mig nästa dag, för jag ahr inget att säga kind of, man behöver inte prata varje dag, om han vill säga mig ngt kan han väl göra det direkt. Jag pallar inteeeee! Så jag skrev inte. Om det betyder att dejten av avblåst, gör det mig inget. Jag blev iaf bjuden o det är jag glad för. Orkar inte dem meningslösa, oändliga och tråkiga konversationerna över sms... nä. Frustrerande. Vi har aldrig riktigt pratat när vi har setts innnan heller, så vi har vekrligen inget att prata om..

Nu ska jag glo på tvn tills jag ska äta innan träningen. Tjohej.

Dagens låt: Vart jag mig i värden vänder -  Den Svenska Björnstammen

märkt för livet

Det går alldeles för länge mellan mina inlägg, fy på mig.

Men idag kände jag mig tvungen att höra ett inlägg, för idag var en dag som kommer gå till historien, för mig. Jag blev märkt för livet. De två raderna från låten jesus of suburbia som förändrade mitt liv kommer nu förevigt att finnas i min nacke.

Har väntat såååååå länge på att göra den. O äntligen hade jag modet att göra den, o det känns rätt! Här kommer en bild!

Jag blev nöjd med den iallafall! Och tillomed pappa sa att den var fin, o han är gillar egentligen inte tatueringar.. Men jag har förklarat för mina föräldrar vad den texten betyder för mig så dem fattar.

Ska dra historien bakom för dem som inte vet.
Det var januari 2008. Satt i baksätet i min farmor och farfars bil på väg till tandläkaren o prova ut tandställning. Tandställningen var ju inte något jag såg fram emot precis. HAde redan dåligt självförtroende av diverse anledningar. Men mest pga att många tjejer i min omgivning har tryckt ner mig, på lågstadiet o mellanstadiet var det 1 tjej i klassen som alla andra tjejer såg upp till o tyckte var cool, men inte jag. Jag tyckte hon var rätt falsk. Och hon tyckte att jag var konstig o så. Tyckte det var äckligt när jag nös(vem fan nyser inte liksom) och att jag sa konstiga saker o gav mig bitchblickar. Det förändrades inte under dem 7 åren vi gick i samma klass. (hade ju min bästa vän som slutade i 5an, men utan henne hade låg o mellanstadiet inte varit kul alls). När hon slutade böev jag kopmis med en annan tjej i min klass som hade delade åsikter om dem andra tjejerna, o hon kunde vara så sjukt snäll mot mig ibland, men sen när dem andra tjejerna kom så vände hon sida o blev mot mig så att säga. Hon hamnade även i min klass på högstadiet. Jag trodde att det skulle förändras för att det var så många andra nya tjejer i klassen, och i början var det bra. Men sen så tyckte denhär tjejen att det var kul att trycka ner mig framför dem andra...... Säga att jag är ful, äcklig, har stor näsa, är tjock o att jag ser ut som en bäver med mina snea tänder.... Funny shit. Det tog ju rätt hårt kan jag säga. Och jag sade aldrig emot, för om jag sa emot så skulle jag inte ha någon att hänga med. Så somdagt, mådde sjukt dåligt. Komme rihåg att jag skrev långa sidor med hur mycket jag avskydde mig själv, att jag var ful o tråkig o mesig osv. Rätt deprimerande.
Sen började jag åttan, augusti 2007, då började B i vår klass. Thank god. O vi blev genast kompisar, tjejen var fortfarande taskig mot mig, men jag hade iaf en kul kompis att umgås med som var snäll mot mig.
En gång så skulle B hjälpa mig med en uppgift till idrotten då jag behövde musik o jag hade inga bra låtar. Så hon skicade mig några slumpvis valda låtar. Jesus of suburbia var en av dem.
Julen 2007 fick jag en ipod i julklapp. Wiie! Och de första låtarna som kom in på den var dem som B skickat.
Farmor o farfar hade igång P3.. så jag kopplade in ipoden i mina öron för första gången o lyssnade på låtarna. Det var bla Britnes spears Piece of me och Leona Lewis Bleeding Love. Men så plötsligt börjar JoS spelas, jag tänker direkt att denna låter bra. Och jag lyssnade på texten och musiken. Wow. Alla känslor bara snurrade inom mig o jag blev så arg, ledsen och glad. Det var så rätt! Så bra! De rader som fastade i mitt huvud var " There is nothing wrong with me This is how I'm supposed to be". Och det var ju så sant. Vilken känsla, kommer aldrig glömma den. Vilken kraft!
Sen började jag lyssna jättemycket på green day och har gjort sedan dess. Men låten Jesus of Suburbia kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.
Efter den gången så började jag stå på mig. Jag började att säga emot! Det gick lite segt o det var svårt när man inte trodde på sig själv. Men sakta gick det framåt och jag började må mycket bättre!

De dagar då jag kände mig felplacerad, dålig och svag då lyssnad ejag bara på JoS och allting blev mycket bättre. Den låten ger mig kraft, o dem 2 raderna får mig att må bättre varje gång!

Ofta under gymnasiet innan jag vågade vara mig själv i klassen så var musiken min bästa vän, och när F bitchade sig.

Utan den låten så hade jag aldrig mått såhär bra som jag gör idag. Nu vågar jag vara mig själv! Och det är härligt. Vet att det man inte kan komma överens med alla o alla kanske inte gillar den jag är. Men so what?

Och redan då ville jag tatuera in raderna, fast var inte helt säkert på att jag skulle vilja det i framtiden, men nu nästan 5 år senare så är jag gammal nog och supersäker!

Det känns bra!

Så där var historien bakom kan man säga. Det har en väldigt stark o djup koppling till mig, det är inte bara ord i en  bra sång i ett fint typsnitt, det är så mycket mer. Och nu är dte en del av mig. Känns underbart.

Kollade på Bullet in a bible imorse, åh vad jag älskar green day.

Tack gud för Green day och tack för B! B o jag är sjukt olika, ibland är det sjukt irriterande, men det är riktig vänskap iallafall, Vi är som jing o jang typ! Och allt blir bra tillslut!

Nu sitter jag med plasten kvar o ska sova med den också sa tatueraren. Men den ser bra ut, den är knappt röd! Det är bra!
Imorron ska jag visa alla på jobb! Jag är stolt över mjg att jag vågade göra den!

Och såklart måste jag ju säga om jag tyckte det gjorde ont. Det var faktiskt inte alls så farligt tyckte jag. Det kom stunder då det kändes som hon stack en liten kniv i nacken på mig, men annars var det lungt! Hade B med mig som höll min hand och det var bra att ha npgon att snacka med för då tänkte man på annat.

Jag är nöjd med den!

Tack o hej allt från mig! puss!

Dagens låt: Jesus of Suburbia - Green Day

Givet!


mitt strå

Hejsan.

Nu är vi inne i november. Nästa månad är dte min födelsedag och julafton. Wie!

Igår gjorde jag något bra. Jag gav blod och har nu bidragit till att rädda liv. Känns bra. Trodde att jag skulle må illa eller bli yr .... men nä. Det gick hur bra som helst! Det gick på 12 minuter. Snabbare än vad jag trodde, jag trodde att jag skulle behöva sitta i en halvtimme, så det var ju bra. Det var dock lite räligt att se den stora nålen som satt i armen fäst i en slang som lede till en påse som fylldes med blod. Men sålänge man inte tittade så var det lungt. Dock så visade hon som jobbade där upp den fyllda påsen för mig sen. Ush. Men tänk att allt det kom ut ur mig på 12 min o att det ska in i en annan person och hjälpa den personen. Häftigt. Det var lätt värt det lilla sticket i armen i början. Ska göra det fler gånger, men dte får vänta i ett halvår, för jag ska tatuera mig snart.

En sak man inte ska göra, är att äta deg med jäst i. Jag var hemma hos B igår och bakade lussenbullar innan jag gav mig iväg för att ge blod. Då åt jag massa deg. Och sedan svällde min mage upp. SÅg ut som jag var gravid, och jag fick ont i magen och den lät som in i bomben och så blev jag gasig. Så när jag rapade så smakade det saffran. Okej, det där kanske ingen ville veta om.... Så tänkte bara varna, ät inte för mycket deg med jäst.
Brandlarmet satte igång när vi bakade. Haha. Och jag är så glad för B's skull. Äntligen har hon hittat en vettig kille, soom hon vekrligen klickar med. Är rädd för att det går lite för snabbt fram bara, men det gör kanske inget. Men hon hittar killar hela tiden som hon får känslor för, känns det som. Eller iaf när man jämför med mig. Jag hittar ju aldrig någon. Oh suck. Looooonely girl. 
Och sen var jag inne hos tatueraren och lklämnade depositionen på 500 kr och så gav jag henne typsnittet jag vill ha. Helt sjukt att det snart ska hända! På måndag är det tattoootime! Spännande, men åh vad jag längtar!
Och en sista litem parantes, såklart ser jag H när jag åker buss. Bara ser han, åker förbi med bussen. Såklart. Bara så typiskt. 

Idag blev jag inringd på jobbet. Trött var jag. Vet inte om det berodde på blodet eller på att jag gick upp kl 4.50. KAnkse lite av båda delar.. Menmen. Med vissa personer går dte hur bra som helst, det är dem jag jobbar mest med. Dem känner mig nu. Men några andra, som inte jobbar med mig så ofta, som har dem lite högre posterna, som jag behöver prata med om vidareanställning.. vet inte vad dem tycker om mig. Chefen känner jag ju, men även vi har våra samtal som inte flyter på räls. Så jag hoppas att dem inte tror att dem har sett mitt rätta jag. Ska titta in i butiken någon dag denna veckan för att prata med personalansvarig om mitt vikariat. Det går ut nu i november annars. Men jag vill väldigt gärna vara kvar.

Efter jobbet var jag i affärer för att hitta present till pappa(farsdag) och en till min kompis som blir 20 imorron och för att hitta något att ha på mig när 20 åringen ska firas. Hittade ingenting. Nada. Men ska in till stan imorron, har några ideer. Hoppas att dem har det jag söker efter. Plus en fin klänning hade inte varit fyskam. är så trött på mina kläder just nu. Och min kropp. Ush för mina feta ben, min stora rumpa och min putande mage. Och jag blir så trött på att jag inte blir smalare... Men man ska väl ha tålamod... En på jobet gick på någon diet då hon bara drack alla sina måltider, INGEN fast föda. Hon hade gått ner 4 kilo på en vecka. Det är starkt jobbat, jag ahde aldrig klarat det. Och jag är nog inte redo för att ta till så extrema medtoder.

Ska inte träna handboll idag. Är lite less, det har inte varit så roligt de senaste gångerna... plus laget kommer att läggas ner nästa månad ändå, för då ska 3 st säsonga i österrike, och då har vi inget lag. SÅ det känns lite poitless liksom. Så Jag ska springa en runda, färga håret mörkbrunt och kolla desperate houswives och sen sova gott. Är ledig imorron. Nice.

Denna veckan känns lite seg. Men på lördag börjar det kuliga. Då är det fest för 20 åringen, på söndag är det gäster = god mat, måndag är det tatuerinig, tisdag jobb, onsdag breaking dawn på bio!! Med F, så det bli intressant, men ska bli kul! Torsdag ska jag till Ullared med farmor, Fredag vet jag inte än, Och på lördag ska jobbet iväg o hitta på något kul o sen äta god mat, så det ska bli trevlans.
Så har en massa att se fram emot. Kulkul!

Btw så såg jag EMA i söndags. Dte var bra. Men det var inte kanon. Och en sak jag saknade, SKANDELER. Inga skandaler....
Hade varit ball att vara host för EMA. Det vill jag vara innan jag dör. haha. Hade vatt amazing. Man får drömma aight!?

Nu ska jag springa. Tjohej.

Dagens låt: Hero of War - Rise Against

RSS 2.0